Endast pensionärer betalar skatt

Gjorde som skatteverket rekommenderar, kollade våra deklarationer på nätet idag. Efter allt tal om hur pensionärer betalar betydligt högre skatt än den som arbetar kom skattebeskedet som ett slag i ansiktet. På aktuell pension blev utfallet runt 6000 kronor i restskatt. Hade det istället varit en arbetsinkomst hade det blivit några kronor tillbaks, det är detta som den oheliga regeringsalliansen kallar rättvisa. Men det är klart, nån måste ju betala när de besuttna skall gynnas och det är väl enligt borgarna inte mer än rätt att pensionärerna betalar, de är ju ändå inte mycket att satsa på i ett högersamhälle där orättvisorna är ett sätt att gynna "sina egna".

                                                

Det som känns riktigt irriterande är att dessa regerande samhällssabotörer ytterligare planerar försämringar för den som har det sämst. Att än en gång höja skatten på drivmedel är inget annat än ett hån mot alla som måste (tvingas) använda bil. Att man värnar om miljön är rent och skärt skitsnack, det enda man åstadkommer är att utarma Sverige utan att det innebär det minsta för att förbättra den globala miljön.

Är det nån som kan hitta en borgarregering som gjort något positivt för den lilla människan? Knappast, ändå fortsätter så många att hoppas, eller i vart fall inbilla sig att de tillhör de bemedlade och känner sig tillhöra borgarklassen. Att man plötsligt ändrar åsikt då man ställs på gatan utan jobb och utan rimlig a-kassersättning visar bara att historia inte är deras starka sida. Har på senare tid hört ett antal besvikna alliansröstare som undrar vad som händer. Lyssna bara på böndernas representanter, de fattar fortfarande inte vad som hänt med "deras" regering. Inget har blivit som de hoppades vilket är ganska förklarligt med de representanter de har valt att företräda deras intressen i regeringen.

Tyvärr blir det även denna gång de mindre bemedlade som kommer att få betala notan för renoveringen av Sverige efter borgarnas framfart. Att historien aldrig kan få människor att se framtiden.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0