Frölunda är borta.., Sverige vinner mot Portugal!

Sitter just nu och grämer mig för att Frölunda Indians inte lyckades trycka till HV71 i semifinalspelets sjätte match. Orsakerna är naturligtvis flera men en av de större är målvakten Honken Holmqvists mediokra insats i flera av matcherna. Målvakten blir ofta den som hamnar i fokus av naturliga orsaker, några avgörande räddningar och han är att jämföra med Gud, ett par mindre bra ingripanden i avgörande lägen och han är inte värd ett ruttet lingon. Det är väl detta som samtidigt är tjusningen med denna utsatta syssla.

                                            
                                               Henke kan fixa detta....

Nu är det bara att ladda om, Sverige mot Portugal i VM-kval i fotboll kan bli en riktig rysare. Portugal med Ronaldo, Pepé och ett antal världslirare mot ett Sverige som ofta beskrivs som en nation med halvskadade och tilltufsade spelare vid alla viktiga matcher kommer att få det jobbigt. Speciellt som matchen går i Porto, en stad i norra Portugal där publiken är riktigt fanatiskt inställda, hemmanationen kan bara inte förlora. Var för några år sedan i Porto och såg en match mellan hemmalaget FC Porto och Sporting Lissabon på Dragao-stadion, en match som hade allt, två fantastiska lag, en publik som kan bära sina favoriter till stordåd och samtidigt en publik med oerhörd känsla för fest. Behöver väl knappast säga att Porto vann med 3-1 efter att trettiotusen hemmasupportrar skrikit sig hesa.

Hoppas att Sverige som vanligt kan prestera bättre än alla experter förutspår, Sverige har allt att vinna, Portugal har egentligen allt att förlora. En bra svensk start kan få portugiserna att tappa fattningen, femtitusen portugiser kräver nämligen ett portugisiskt övertag på plan annars kan de bli frustrerade och sätta orimlig press på sina favoriter. Som sagt, Sverige har allt att vinna, visa detta ikväll.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0