Sluta fjäska för denne bortskämda barnunge

En egoistisk barnunge i en vuxen kropp. Där har ni min korta och ärliga beskrivning av Zlatan "Messias" Ibrahimovic efter senaste dygnets turbulens kring "den store". Att avgående förbundskaptenen Lasse Lagerbäck varit Zlatans handgångne är väl knappast nån hemlighet. En mjäkig lagledare som under flera år styrts av vissa så kallade stjärnor med egen agenda för sina landslagsåtaganden.

                                                    
                                           Bortskämd barnunge utan hjärta

Därför kommer Zlatans "avhopp" från landslagsspel som ett brev på posten, ett beslut för att demonstrera sin egen storhet. Att det fordras alldeles speciella egenskaper för att bli en världsspelare i fotboll är väl helt klart. Att hantera denna storhet kräver också speciella egenskaper, egenskaper som Zlatan enligt mitt bedömande inte besitter. Att stå med båda fötterna på jorden är ett begrepp som skulle kunna passa in på denne storfotade egoist men han verkar inte ha så mycket kontakt med den mark som fostrat honom.

Bortskämda barn som inte får som de vill brukar skrika och protestera, skillnaden mellan Zlatan och barnen är ju att ...., ja är det nån skillnad egentligen??

För att tala klarspråk, skit i den eller de som inte anser sig vara motiverade att delta i ett svenskt landslag. Att några som känner sig förmer skall styra vem som skall ingå i ett kollektiv är åt h..e. Kanske Erik Hamrén kan få till en ändring, att det återigen blir status- och prestigefyllt att bli uttagen. Har en känsla av att landslagsspel trots allt är ett ganska bra skyltfönster för de flesta, om inte så finns heller inte den rätta inställningen och då är det bara att som Zlatan fortsätta ägna sig åt enbart klubbfotboll.  

Vad som helst men inget krypande för dessa "stjärnor". Det handlar inte om att tvinga nån att spela i landslaget, det handlar om en gammaldags mix av hjärta, stolthet, kunnande och inställning. Att en stor del av våra svenska fotbollsexperter(?) startar övertalningskampanjer och omröstningar för att få Zlatan att ändra sitt beslut visar bara på hur även dessa fjantar med i denna cirkus. Den ende som visade integritet och stake var gamle storspelaren och expertkommentatorn Ralf Edström. "Sluta fjäska för Zlatan" var hans korta men tydliga kommentar. Tack Ralf du har min högaktning.

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Tänker snarare att han inte är en egoist, nu kliver han åt sidan för att släppa fram de andra stjärnorna i fotbollssverige. Man ska inte ha allt ljus på en enda spelare och för min del så är sportjournalisterna ett konstigt folk. Dom skriver mer om vissa spelare som inte ska vara med i landslaget än om de nya som vi verkligen vill veta mera om.

2009-11-23 @ 16:06:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0