Maud Olofsson är bakom som vanligt

"Jag behöver väl inte lufta allt offentligt...", försvarar sig en pressad näringsminister då hon efter många turer och lögnaktiga försvarstal avslöjas med att ha vetat om avtalet som reglerar Vattenfalls skadeståndsskydighet vid en eventuell olycka på det statliga bolagets kärnkraftverk i Tyskland. Ett avtal underteckant av den numera sparkade Lars G Josefsson som alltså innebär att Vattenfall har ett obegränsat skadeståndsansvar vilket i princip innebär att bolaget och därmed Sverige är pantsatt upp över öronen.

                                               
                  Kan nog behövas lite hjälp för få upp mungiporna denna gång

Det som bär mig emot är hur vissa alliansvänliga tidningar och debattörer försöker göra den här affären till en simpel Tobleronefråga. Rädslan för att Maud Olofsson klavertramp skall innebära sjunkande förtroende för alliansen gör att de börjar jämföra med Mona Sahlins Tobleroneköp och hur hon en gång körde en obesiktigad bil och annat trams. Man tar alltså till det som finns i gömmorna, att sen jämförelsen enbart lägger ett löjets skimmer över journalister och andra debattörer verkar inte bekomma dom det minsta. Ett klassiskt försök att gripa det lilla halmstrå som finns. Att det är Maud Olofsson som skall ställas till svars för sin klantiga insats finns tydligen inte i dessa debattörers sinnevärld. Nä, då är det behändigare att plocka fram gammal billig skåpmat, att försöka lägga dimridåer som förhoppningsvis kan lura nån att glömma detta avtal som i princip kan ställa oss på bar backe. 

Kommer ihåg hur Maud Olofsson spydde galla över LO-bossen Wanja Lundby-Wedin då hon klantade till det för ett tag sedan. Nu sitter denna normalt mästrande och förnumstiga minister i samma knipa och använder precis samma idiotiska självmordsargument som Wanja, "jag har blivit förd bakom ljuset, har inte vetat om vad som pågått". Märkligt vad ovetande och överkörda dessa normalt så kompetenta(?) och välavlönade damer blir när det bränner till i häcken. Min uppfattning är att dessa småfega medlöpare knappast behöver föras bakom ljuset, de hamnar där gång på gång, oftast på grund av sin egen oförmåga.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0