Sverige har blivit banditernas Mecka

Regeringenspartiet (KD) hade för ett tag sen ett förslag att kriminalisera "feghet". Det skulle vara straffbart att inte ingripa om man blev vittne till brott. En som faktiskt redan 2006 gjorde det Kristdemokraterna föreslår ångrar idag att han överhuvud taget engagerade sig.

                                                          
              Symbolen för rättvisa har istället blivit en symbol för godtycke och lagvrängare 

Det handlar om Per-Anders Pettersson från Dalarna som troligen räddade livet på 69-åriga Gärd som överfölls av en drogpåverkad person. Mannen hade kastat sig över Gärd i hennes bil och försökte strypa henne då Per-Anders kom till undsättning. Han försökte först prata med våldsverkaren utan resultat, han försökte rycka honom ur bilen vilket också misslyckades varför han sprang till sin egen bil och hämtade en domkraftsstång som han sedan slog över armen på överfallaren. Då inte heller detta hade nån effekt slog Per-Arne ytterligare en gång och slaget träffade mannen i tinningen och först då släppte han sitt grepp om Gerd. Per-Anders försökte därefter plåstra om den skadade i väntan på polis och ambulans.

Per-Anders som egentligen gjorde en hjälteinsats och förmodligen räddade livet på Gärd har nu fått sitt straff. Han skall avtjäna ett år i fängelse för misshandel samt ersätta den slagne med 50 000 kronor i skadestånd. Enligt rättsväsendet har han använt mer våld än nöden kräver!! Detta i en situation där det knappast fanns tid för överläggningar eller andra åtgärder. När våra svenska lagvrängare i åratal får sitta och vrida och vända på vad som egentligen hände så är det antagligen lättare att göra en bedömning av vad som är "mer våld än nöden kräver". Tyvärr hade inte Per-Anders den möjligheten att ställa en massa juridiska spörsmål till sig själv, han tvingades agera omedelbart vilket advokater domare och nämndemän med lite vett och sans borde tänka på. 

Den som överföll Gärd och rätteligen borde vara den verklige missdådaren i sammanhanget slapp undan med villkorlig dom och skall betala 8000 kronor i skadestånd. Ett hån mot den överfallna Gärd, men hon är ju bara en normal vanlig medborgare som inte behöver nåt större medlidande. 

Som vanligt en massa juridiska krumbukter helt befriade från normalt och logiskt tänkande. Fy fan för det svenska så kallade rättssamhället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0