Sveriges dyraste markbit eller april, april din dumma sill

Nu får alla kommuner en fantastiskt möjlighet att kasta 75 000 kronor i sjön. Inför H K H Kronprinsessan Victorias giftermål med Daniel Westling erbjuds(!) alla sveriges kommuner en fantastisk möjlighet att framföra sina gratulationer. För 75 000 kronor får man nämligen möjlighet att disponera en jordplätt på 1,5 kvadratmeter vid Ulriksdals slott där kommunen kan plantera eller på annat sätt pynta för att hedra och gratulera Kronprinsessan och Daniel. Erbjudandet kommer från Ståthållarämbetet som ingår i Kungliga hovstaterna.

                                                         
            Lidköpings kommun kanske gratulerar med en Rörstransvas nedstucken i jorden

Det lustiga i sammanhanget är att kommunerna själva får anlita personal för att göra utsmyckningen samt plantera en ny om den första dör. Däremot lovar arrangören att vattna och bevaka planteringen. Snålvarianten är att flera kommuner går samman om en jordbit på 1,5 kvadratmeter och pyntar eller ställer dit nån pryl och därmed delar på utgiften.

När jag först läste detta på NLT nätupplaga så skrattade jag gott och tänkte att nu hade man hittat årets aprilskämt fast aningen sent. Ingen kan väl för allt smör i Småland inbilla sig att detta kan vara möjligt i ett demokratiskt och upplyst Sverige 2009. Vad jag förstår så är det inget skämt, det är verklighet trots all upplysning, trots välutbildade och moderna ifrågasättande individer. Vem eller vilka är det i så fall på detta ämbetesverk som kan ha kommit på nåt så urbota korkat kan man undra, finns det inte den ringaste självaktning, tror man att vi svenska undersåtar är idioter? Ja tydligen tror man det eftersom man presenterar detta "erbjudande", det råder ingen som helst tvekan om att den inbilska royalistiska överheten har den uppfattningen.

Skrattet fastnade som ni förstår snart i halsen och övergick hastigt och mindre lustigt till en olustkänsla som jag hade svårt att bli av med. Att skriva om skiten är ett försök att tvätta bort det värsta av olusten, hoppas innerligt att inte en enda kommun nappar på "erbjudandet" men det finns väl alltid de som vill synas i sammanhanget. Skulle Lidköpings kommun mot allt sunt förnuft besluta sig för att satsa skattepengar på detta då vill jag få reda på vem som röstat för resp. emot. Därefter kan jag gå till valurnan med en avgörande övertygelse i bagaget.

Ett slutligt förslag är istället att stycka upp hela Ulriksdal och sälja tomtmarken efter Ståthållarämbetes prislista, alltså 50 000 kronor kvadratmetern, det skulle bli ett fint tillskott i den svenska kassakistan samtidigt som vi skulle kunna skära ner på kungahusets apanage med en betydande peng.


Kommentarer
Postat av: Oven

Ja skall man skratta eller gråta åt dessa fantasifoster? Ge dem ett är med tält i Afghanistan så kanske de upptäcker ett och annat här i världen, som deras beskyddare ställt till med.

2009-11-07 @ 02:25:42
URL: http://ovenordstrom.webblog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0