Tvångsstyrning skapar inte jämlikhet!

STOPPA S-KVINNORNAS GAMLA (SEN 1976) FÖRLEGADE FÖRSLAG ATT FÖRÄLDRARNA SKALL TVINGAS DELA LIKA PÅ FÖRÄLDRADAGARNA!!
                           

                               
                              Molly och Erik, moderna barn med kompetenta föräldrar

Socialdemokraternas kongress förra veckan hade flera nya idéer på agendan men tyvärr en massa gammal skit också. Vad vissa betraktar som nytt är väl inte alla riktig överens om vad jag förstår. En så kallad jämställdhetsgrupp hade uppdraget att "förnya" föräldraförsäkringen genom att i jämlikhetens namn lagstifta om att föräldrarna skall dela lika på föräldradagarna. Ett riktigt korkat förslag som i första hand S-kvinnorna drivit sen 1976 och som definitivt inte främjar jämlikheten enligt mitt sätt att se på saken. Att förslaget inte genomförts på de 33 år det varit på tapeten visar väl att det inte har så mycket med verkligheten att göra. Det går inte att uppnå jämlikhet med hjälp av stelbenta, knöliga och hämmande regelverk som enbart skapar irritation och därmed motsatt effekt mot vad som avses. 

                                            
                       Frihet att välja ger hopp om framtiden..., Molly visar betydelsen  

Vilken familj blir hjälpt av att staten pekar med hela handen och talar om vem av föräldrarna som för tillfället bäst är lämpad att vara hemma med barnet/barnen? Dagens ofta välutbildade föräldrar är definitivt kapabla att hantera detta likväl som man förväntas sköta allt annat med barnens och sitt eget bästa för ögonen. Staten skall istället koncentrera arbetet på att skapa bra förutsättningar för den som väljer att vara hemma. Den av föräldrarna som för tillfället väljer att ta hand om barnen skall ha ett bra stöd utan att behöva skämmas, vare sig för bristande jämställdhet eller det ekonomiska utfallet.

Tänk på valet 2010, det går inte att ta strypgrepp på väljarna och tro att det är en skock får som skall tvingas in i fållan. Detta är en fråga att hantera med eftertanke och förnuft i valfrihetens förlovade tidevarv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0