Förlovningen uppslagen, Björklund på väg högerut

Frieriet jag skrev om i förra inlägget var tydligen bara ett spel för galleriet. Efter vad som framkommit det senaste dygnet så har den tilltänkte brudgummen slagit upp förlovningen och vill nu hitta en ny partner i byn. Gamle majoren Björklund har tagit på sig paraduniformen, knäppt sabelbältet runt midjan och trampat iväg högerut på ny friarstråt. Han passerade för en stund sedan Reinfeldt på vägen, inom kort har han till och med passerat Hägglund och då blir det svårt att komma längre. Möjligen ser han en skymt av Åkesson ytterligare en bit längre högerut...?

                                                 
                      Överläggning på vägen högerut för Björklund med vapendragare

Så skulle man kunna beskriva folkpartiledaren Jan Björklunds utspel på partiets landsmöte i veckan. Björklund sätter på känt militäriskt manér foten i backen och marcherar spikrakt högerut i den svenska politiken. Kanske inte så överraskande men ändå en tydlig markering som ingen skall behöva tvivla på. Det gäller att muta in sina röster, vem vet, kanske FP räknar med att sno till sig några av de mest konservativa moderaterna? Strategiskt riktigt då moderaterna som "det ny arbetarpartiet" kompenserar förlusten genom att locka till sig ytterligare några vilsegångna knegare.    

Detta är en del av folkpartiledarens recept för ett "bättre" Sverige:
Sänkt skatt, bland annat värnskatt. Det ska löna sig att utbilda sig och det ska löna sig att arbeta. Löneskillnader är bra för alla.
 - En bättre skola med tydligare och fler betygssteg, större krav och ökad disciplin. Den svenska skolan ska bli statlig igen.
 - Ja till kärnkraft - för miljöns skull.
  -Ja till euron - vi blir fattigare utan den.
-  Moderniserad arbetsrätt - för företagens överlevnad. Fler undantag så att de mest kompetenta får behålla sina jobb.

Att "modernisera" arbetsrätten har blivit nånting som de borgerliga, tyvärr även miljöpartiet, ser som det främsta vapnet mot arbetslöshetsproblemet. Trots att ingen på ett trovärdigt sätt kunnat precisera problemet med den nuvarande avtalsskrivningen så har det istället blivit lite av en vandringssägen att avtalet och framförallt LAS ställer till stora bekymmer för arbetsgivarna och skapar arbetslöshet!?

Att Björklund i sitt normalt svultstiga tal blandade in Zlatan och påstod att "denne balkanfödde grabb" visat betydelsen av invandring blev aningen fel. Efter påpekande att Zlatan är född och uppvuxen i Malmö ursäktade sig Björklund och övergick till att tala om att det skall vara lönande att utbilda sig. "En sjuksköterska med lång akademisk utbildning skall naturligtvis tjäna mer än en undersköterska" som han sa. "Därför skall vi arbeta för att avskaffa värnskatten som gör att den som tjänar över trettiotusen i månaden kommer att slippa detta otyg". Till saken hör att medellönen för sjuksköterskor ligger runt 27 000 kronor i månaden så där föll det fina argumentet för att sänka skatten för den som tjänar mycket. Men som vanligt är det ju gångbart att använda vårdpersonal som exempel då man skall förklara sina idéer, oavsett om det gäller skatter eller löner.

Det bästa vore nog trots allt om Björklund läste på lite bättre, slutade peka med hela handen samt insåg att han trots allt är en liten men ovanligt skränig invånare i Alliansbyn. Men som vanligt gäller sanningen att den som skriker högst för tillfället tvingar oss att lyssna men inte nödvändigtvis lägga budskapet på minnet. Enligt mitt sätt att analysera Björklunds framträdande så blir det ett panikartat utspel av en nervös partiledare där rädslan att förintas som parti tar sig dessa samhällsfrånvända proportioner. 

Kommentarer
Postat av: Helena

Tänk ändå om denna "saga" vore påhittad, då hade du Ronny varit en fantastisk författare att komma på intressant skönlitteratur: både intriger och kärlek. Men ack så var det inte: detta händer just nu, här, i Sverige.

Jag ser fram emot fler kapitel dock: och det lär det väl bli?! För upplägg finns, eller hur =)

2009-11-23 @ 09:00:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0