Reinfeldts gröna häst blir bara vackrare och vackrare

Varför skall vi ställa om klockan egentligen? Vad är det som gör att vi hux flux skall halka en timme bakåt i tidsmaskinen? Varför kan vi inte ha "sommartid" året om? Frågorna är flera men svaren är inte lika tydliga, vi skall anpassa oss efter övriga Europa, det passar bättre in med solens läge, tradition säger en del som egentligen inte tänker på att det är inte speciellt länge vi haft detta med sommar- resp. vintertid eller normaltid som det egentligen skall kallas.

                                                
                                                     Kom ihåg..
        
Hur som helst så blir det en timme extra att disponera framför denna tidlösa(?) maskin som kallas dator. Plötsligt är klockan inte mer än strax efter nio om jag räknar med att jag lägger in backen på klockan redan nu. Eller kanske jag egentligen skulle ställa väckarklockan på 03.00 i natt för att gå runt och ställa om alla klockorna i lägenheten till 02.00. Det är ju egentligen det rätta om man skall följa regelboken. Får naturligtvis inte glömma en tur i garaget för att backa bil- och MC-klockan, det gäller ju att vara med sin tid från första minuten. 

                                        
             Fritt att välja..., men skall vi ha dubbla uppsättningar för att få köra överallt?

För övrigt är det bara att konstatera att debatten går hög vad gäller regeringens förslag om att sveriges kommuner själva skall få besluta om införandet av dubbfria zoner, gator eller vägavsnitt där det skall vara förbjudet att köra bil med dubbdäck monterade. Det märkliga i debatten är inte att det finns olika synpunkter på nyttan eller problemet med förslaget. Det jag reagerar mest på är att åsikterna alltid är politiskt baserade, de namn eller signaturer som normalt förknippas som alliansföreträdare på Lidköpingsnytt.nu är även i denna fråga stenhårt anhängare av regeringens förslag. Finns inte en chans att dessa allianskramare kan vika en tum från vad regeringen föreslår oavsett vad de egentligen tycker. Säger Reinfeldt och Co att den bruna hästen i stallet är grön så står alla dessa anhängare upp och skanderar "Å VILKEN VACKER GRÖN HÄST"

                                   
                               Tydlig färg för den allianstrogne....

Vet inte om jag är orättvis och överdriver men jag har en klar känsla av att de som debatterar är väldigt ideologitrogna om man säger så. Kanske att motsatta sida av ideologiska skäl är lika stora motståndare till detta dubbdäcksförslag men jag har inte riktigt märkt samma flammande engagemang från den sidan.

                                                      
    Vem vågar ha en försäkring hos dessa rufflare, inte jag i alla fall. Bojkotta dessa skitstövlar!!

Till sist detta med Folksams skandalösa hantering av "begravningsförsäkringarna" eller grupplivförsäkringar som det egentligen kallas. Att bara komma på tanken att sno pengar från sina försäkringstagare gör att tilltron till våra försäkringsbolag fullständigt havererar. Inte nog med detta, koperativets Folksam som egentligen skall vara  garanten för att den lilla människan skall ha en trygg försäkringspartner är de som så in i h-e förstör det vi litar på, en partner som skall företräda oss även som ointressanta pensionärer. Bara att kommendera dessa korkskallar i styrelsen, med arbetstagarrepresentanter på stolarna, att omedelbart ta tillbaks sitt idiotiska beslut. Om inte så riskerar de att allt förtroende för Folksam för all framtid är förstört och det kommer att kosta mer än dessa herrar och damer nånsin kunnat föreställa sig. Detta bolag som dessutom i sitt senaste bokslut redovisade mångmiljardvinst. Bojkotta Folksam tills dessa rufflare lär sig vad deras uppdrag egentligen är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0