Anders Borg, Damkronor, Tre Kronor och Anja

Nu väntar strålande tider för alla pensionärer och barnfamiljer. Finansminister Anders Borg har hittat spenderbyxorna och är "försiktigt optimistisk" som han uttrycker det. Enligt Borg ser statens finanser ut att repa sig snabbare än vad hans tidigare prognoser visat vilket i framtiden kan ge ett litet utrymme för sänkt skatt även för pensionärer. Dessutom ser han även en möjlighet att sticka till barnfamiljer några kronor ytterligare.

                     
                       Det breda leendet bådar gott(???) för pensionärer och barnfamiljer

Om dessa storstilade löften på nåt sätt kopplas samman med valet i höst är det enbart en ren slump. Ingen kan väl tro att finansministern försöker köpa oss? Nä, hans syften är säkert av den ädlare arten, han vill oss alla väl.

                                                  
                                                           Rinkbandy i OS

VARNING!
Hoppa över detta stycke om du tycker damhockey är en värdig OS-sport

I natt skedde en kraftig devalvering av den svenska kronan. Sveriges korplag i ishockey, de så kallade Damkronorna (bara namnet är ett frågetecken) gick på pumpen mot hemmanationen Kanada med 13-1 eller vad det nu var. 12-0 i häcken efter halva matchen (20-2 i skott) säger det mesta om toppen på damhockeyn. Det brukar ironiseras om hur ojämna matcher det blir i bandy-VM men att en OS-sport där det förväntade bronslaget Sverige blir fullständigt förnedrade är ingen speciellt engagerande sport. Så länge inte ishockey tillåts vara ishockey, utan görs om och "damanpassas" så det till sist bli nån slags j... bandy light där nästan varje kroppskontakt renderar utvisning så tycker inte jag att den skall kallas för ishockey. Kalla det för hockey-bockey eller nåt sånt, det speglar mer vad det handlar om.
Skyll dig själv om du blev förb..., jag varnade dig faktiskt.

Tre Kronor eller möjligen Herrkronorna(?) lyckades vinna sin premiärmatch med 2-0 utan att förta sig efter vad jag förstått. Bådar gott inför framtiden, de brukar ju ofta vara lite trögstartade i alla stora turneringar. Det blir bättre!

Tycker synd om Anja Pärsson som hade ett kanonåk på gång men stupade på mållinjen - eller i varje fall ganska nära - och missade en given medalj. Att resa sig efter en sån vurpa visar att det finns mycket jävlar anamma i den kroppen. Att dessutom fundera på att köra superkombinationen idag låter nästan otroligt men när det gäller Anja så är tydligen inget omöjligt.

Skidåkarna lämnar vi därhän idag, bara att "bryta ihop och komma igen" som dagens expertkommentator Elofsson sa en gång i tiden.    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0