Dålig vinterväghållning - ett fall bakåt

Det har talats mycket om den bristfälliga snöröjningen i Lidköping. Kommunens ansvariga är enlig de flesta inkompetenta på de flesta nivåer när det gäller att hålla gator och trottoarer i anständigt skick. Kan väl hålla med om att underhållet inte alltid är det bästa men det som är ändå värre i så fall är hur flertalet privata fastighetsägare sköter sina trottoarer.

                                                
                         Vadå halt...gå försiktigt, eller gärna nån annan stans.

Efter en kvällspromenad i sta´n under söndagskvällen känns det befriande då man äntligen kommer hem med armar och ben i behåll. Det är sorgligt att skåda hur fastighetsägare fullständigt skiter i om vi bryter armar och ben bara det inte kostar nåt. Västra trottoaren utefter Mellbygatan från Garströms och fram till Mellbygatan är mer anpassad för skridskoåkare än gående. Ismakarna på Isstadion borde göra ett studiebesök, en i det närmaste perfekt skridskobana om än med 8-10 störande sandkorn per kvadratmeter.

Tog denna gatstump som ett avskräckande exempel, det finns betydligt fler. En del fastighetsägare har fixat till rena fina trottoarer medan grannfastigheten inte gjort nånting åt eländet vilket visar att det handlar om intresse och ansvarskänsla. Alltså inte bara kommunen som missköter sitt uppdrag, men som vanligt är det ju mer "inne" att skälla på det allmänna, en privat aktör räcker ju att han "gör så gott han kan" vilket bevisligen inte är speciellt mycket i många fall.       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0