Det luktar ruttet... inte bara om surströmmingen.

Nu är det snart kört för surströmmingsälskarna. Sverige har ju fortfarande möjlighet att tillverka och äta surströmming eftersom EU så storsint givit dispens till och med 2012 för att saluföra denna kulinariska läckerhet. Därefter är det kört, fisken innehåller enligt uppgift för höga halter dioxin för att få saluföras. Man får lägga in och använda för eget bruk men inte saluföra.

                                                     
                                        Det luktar värre på andra ställen i Europa 

Visst är det en jäkla tur att vi har EU att luta oss emot då vi inte själva är kapabla att förstå vilken ofattbar fara vi utsätter oss för och har utsatt oss för under många år. Dessa en miljon burkar som konsumeras i Sverige per år kan självklart äventyra hela mänsklighetens fortbestånd inom EU. Att normalkonsumtionen per år kanske kan jämföras med att röka en cigarett årligen är inget som biter på de stora hälsofantasterna i Bryssel. Är det dioxinvarning så är det, ungefär som larmet om den farliga glassen för några år sedan. Konstaterades efter lite noggrannare analyser att man behövde äta mer än 10 liter glass per dag för att komma upp i ohälsosamma värden. För att inte tala om chipsen som hotade att ta livet av oss om vi inte omedelbart slutade äta dessa livsfarliga fredagsmysare.

Att försöka förklara detta utspel från våra högt uppsatta och dessutom välbetalda översittare görs lämpligen genom ironi. Som jag ser det så är det  inte värt besväret att seriöst argumentera mot förslaget. Det har troligen tillkommit på hemväg efter en rejäl krogrunda en måndagskväll i Bryssel då några överförfriskade skämtare kommit in på detta med "sürstromming" och beslutat att den måste bort. När nu inte svininfuensan fick oss totalt ur gängorna så måste det ju finnas nåt annat som håller oss på mattan och låter oss tro att domedagen är förestående. Då kan det passa bra med lite domedag i "light-form".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0