Att Vara eller inte Vara, det var frågan...

Hade för några dagar sen lite funderingar kring detta med att ta sig själv på alldeles för stort allvar. Bland annat visade jag på ett uttalande av Mia Försäng, företrädare för Vara Horse Arena som enligt vissa motståndare "trampat i klaveret" i en radiointervju då hon klart och tydligt beskrev vad hon tyckte om alla överklaganden mot det planerade bygget. Detta föll inte i god jord hos vissa varför hon avkrävdes en ursäkt som hon skrev ner vilken publicerades i NLT några dagar efteråt.

                                         Foto Vara Horse Arena
                              Mia Forsäng, entusiast med visioner

Idag läser jag två insändare i samma tidning av Roger Strömberg respektive Lars Thorsell, två av de överklagande herrarna som inte riktigt vill acceptera ursäkten utan väljer istället att ifrågasätta det hon skriver och misstänkliggöra hennes avsikter. Citerar en del av Lars Thorsells insändare: "Det kanske finns andra avsikter med din insändare än att endast be om ursäkt" slut citat. 

Dessa herrar tillhör definitivt den kategorien människor som inte på nåt sätt kan se längre än till sin egen förträfflighet och sin oerhörda betydelse. De pratar gärna om sina demokratiska rättigheter och andra formalia men glömmer samtidigt den så värdefulla förmågan att kommunicera på ett sätt som gör att demokratin blir mer än enbart ett regelverk på papperet. Personer som tar sig på sånt allvar att det enbart blir parodiskt har tappat en del av den nödvändiga verklighetsförankringen. 

Att de överhuvud taget får en officiell ursäkt från Mia Forsäng tycker jag är mer än de egentligen har rätt att kräva. Att de trots ursäkten inte fattar sin egen roll i sammanhanget är beklämmande men tyvärr ganska talande, det gäller inte bara denna Varasoppa tyvärr.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0