Cecilia Widegren, moderaternas sagoberättare nr 1

En av cynismens främsta företrädare i Skaraborg (bortsett från Holger Gustavsson (KD)) har återigen kastat ur sig en massa förljugen smörja. Moderaternas Cecilia Widegren försöker frenetiskt försvara alliansens skattesänkningar genom att berätta vad detta inneburit för "en sjuksköterska, industriarbetare eller förskolelärare". Märkligt att det är just dessa som för moderaterna är så intressanta, de brukar väl annars tillhöra den grupp som enbart kostar samhället en massa pengar. Denna förmögna supermoderat slår sig för bröstet och påpekar att de som arbetar fått en 13:e månadslön vilket gjort att de inte längre behöver oroa sig för hushållsekonomin. Känns befriande att höra från en som verkligen förstår vad det innebär att oroa sig för de dagliga utgifterna. Hon hotar i nästa andetag att om de rödgröna får makten efter valet så tvingas dessa låg- och medelinkomsttagare klara sig på 11 månadslöner eftersom det blir kraftiga skattehöjningar för dessa grupper.

                                                      
                                      Två som verkligen värnar det svenska samhället

För att ytterligare ge kraft åt skrämselbudskapet kan hon minsann tala om att de rödgrönas utlovade förbättring av a-kassa, sjukförsäkring, och andra sociala rättviseåtgärder skapar en extra kostnad på ofinansierade 3-4 miljarder. Som jag ser det finns det inget ofinansierat i detta, bara att sparka de så kallade jobbcoacherna. Ett samhällsekonomiskt fiasko som hittills kostat ca 3 miljarder och enbart inneburit att ett antal privata coachingföretag kunnat skära guld med täljkniv utan att åstadkomma nånting. Alltså helt i moderaternas anda!

Alla må ursäkta om jag tar till kraftord emellanåt men jag blir bara så förbannad på detta evigt förljugna budskap. Precis som om moderaterna enbart genom att sänka skatterna skapar ett bekymmersfritt samhälle där alla liksom i sagorna kommer att leva rika och lyckliga i alla sina dagar. Att Cecilia Widegren och hennes moderatkompisar med alla till buds stående medel försöker få oss att tro på sagoberättelserna visar bara att paniken börjar klämma åt dessa samhällsuppdelare där rika skall göras rikare och fattiga skall göras fattigare.

Vad Cecilia Widegren glömmer, eller naturligtvis väljer, att att inte nämna är att det inte är den stackars exemplifierade undersköterkan eller vårdbiträdet som plockat de finaste russinen ur den för samhället dyra moderata skattekakan. Inte med ett ord nämner hon vilka skatterabatter de tidigare mest förmögna kapat åt sig. Skattelättnader på flera hundra tusentals kronor som gör att Sverige tvingas låna pengar för att finansiera detta vansinne. Då har man ändå "realiserat bort" ett antal av våra gemensamt ägda inkomstbringande företag. Vad som dessutom är än mer anmärkningsvärt är att man försvarar hela denna vansinniga politik med att den skapar jobb!!! Det "nya arbetarpartiet" kommer att stå på näsan i september 2010 om vi vanliga medborgare tänker lite längre än till de egna kortsiktiga förmånerna som vi med fortatt alliansstyre till sist får betala tillbaks med ränta.  

Skulle vilja utveckla mitt resonemang ytterligare, pensionärernas situation vore nästa fråga men jag vet av erfarenhet att de flesta inte orkar tillgodogöra sig speciellt mycket mer i ett sammanhang. Den moderna cybervärlden måste vara kort och koncis, inga onödiga haranger. Tack och adjö för den här gången alltså.
   

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0