Bandy-VM, mer pampfestande än bandyfest

Bandy-VM, vad är det för något? Jo en hel vecka med ett antal ointressanta matcher mitt i bandyns seriespel, ett VM som ingen människa i världen kan ha nåt intresse av. Det vill säga inte nån mer än uvarna i internationella bandyförbundet som i samband med VM-turneringen får chansen att komma ut och festa och klappa om sina likasinnade kompisar. Att VM dessutom spelas i Moskva, festandets Mecka, gör inte saken sämre för dessa bandypåvar.

                                                    
                                                Hela bandy-VM står på huvudet...

Matcher som slutar 17-2, 20-3 och liknande resultat intresserar inte ens oss bandyvänner. Det blir ju inte precis lättare efter en sån här turnering att försvara "hemmabandyn" då sporten internationellt är så oerhört tunn. Varför inte köra en B-grupp med blåbärsnationerna Norge, USA, Holland, Kazakstan med flera och därefter låta Sverige, Finland, Ryssland och vinnarlaget från denna B-grupp spela en miniserie med VM-status över exempelvis tre dagar efter avslutade nationella seriesäsonger.

Som det nu är kommer det hem spelare till elitserien (för Villas del tre stycken) efter att ha spelat ett antal rena plojmatcher blandat med några tuffare matcher under en vecka. Kan väl knappast vara optimalt, lagen i elitserien som "sluppit" ha med spelare i VM har en fördel av detta enligt mitt sätt att se på problemet. 

Hoppas Villas Daniel och Johan Andersson samt Timo Arjanko lyckas hålla fokus på onsdag i nästa vecka mot Vänersborg annars kan det bli riktigt otrevligt. Får se om min analys av bandyproblemet spricker vilket jag hoppas, det vill säga att det istället kommer hem tre oerhört taggade VM-spelare som verkligen vill visa upp sig för oss "experter".   

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0