Travsporten, en såpopera redigerad av TV4/STC

Om du får tips om att nån i din närhet misshandlas vad skulle du göra då? Ingripa omedelbart, avvakta tills det eventuellt kommer fler tips, berätta för olika media att du minsann ämnar ingripa men att det inte brådskar för tillfället eftersom du misstänkt detta under en längre tid? Eller kanske ännu hellre vänta i flera år innan du berättar för TV4.

                                                  
            En fin sport som TV4 och STC gemensamt gjort om till en modern såpopera


Ovanstående scenario hittar vi faktiskt i travsverige just nu. Peter Forsberg, chefsveterinär på STC, står på barrikaderna och efter domen mot Åke Svanstedt basunerar han ut att travförbundet STC minsann med "stor oro" ser på nya anklagelser där fler travtränare påstås använda nån form av elektriska anordningar i träning av sina hästar.

Nedanstående är hämtat ur en intervju med aktuelle chefsveterinären Peter Forsberg i Aftonbladet, söndag 3 januari 2010. Jag har strukit under det jag tycker är mest anmärkningsvärt.   

Var i Sverige håller den här travtränaren till?
– Det kan jag inte avslöja. Då sabbar jag alltihopa. Men vi kommer besöka tränaren i framtiden och ställa några frågor till honom.

Ska inte ni på STC hålla sådant här hemligt?
– Inte i det här läget. Många personer tror att vi på STC inte gör något men nu visar vi att vi agerar. Jag har inte avslöjat något om den här travtränaren så då spelar det ingen roll. Vi på STC kommer nu sätta oss ner och prata om det här och det är ingen större brådska med besöket.

Kan Åke Svanstedt-fallet vara början på en ny våg av avslöjanden?
– Det tror jag inte. Det har jag ingen anledning att tro. Jag tror att det är något enstaka fall, säger Peter Forsberg.

Slut på artikeln!

Vad jag reagerar på är Peter Forsbergs vanliga mediautspel, han blandar och ger, kommer som vanligt med små insinuationer och vill framförallt visa att HAN tillsammans med STC verkligen agerar kraftfullt. "Vi på STC kommer nu att sätta oss ner och prata om det här och det är ingen större brådska med besöket".

INGEN STÖRRE BRÅDSKA MED BESÖKET. Ett fullständigt häpnadsväckande uttalande från chefsveterinären. Skall man snabbt få stopp på den påstådda misshandeln av hästar så skall man väl omedelbart göra ett besök hos den som utpekas. Eller är det så illa att misshandeln gärna får pågå bara STC-veterinären Forsberg får chansen att figurera i media och framställa sig som den verkliga garanten för att travsporten minsann tar "anklagelserna på allvar och agerar därefter". Han påstår dessutom att han på nån minut kan se om hästar är skrämda eller nervösa beroende på att de utsatts för exempelvis elstötar. Vill han enbart försöka lura oss eller vad menar karln? Han har ju ibland inte ens kunnat konstatera att en skadad häst varit halt! 

Hästarna som i sammanhanget är de som drabbas värst i denna påstådda "grisaffär" har som vanligt inte så mycket att säga till om. Åtminstone inte om veterinär Forsberg får bestämma för enligt honom kan de tydligen få bli misshandlade ett tag till medan STC "sätter sig ner och pratar" och därefter möjligen gör ett "oannonserat" besök hos den utpekade. 

 Som vanligt är det bara för oss att avvakta och se vad anklagelserna får för konsekvenser. Det verkar vara några som vill lätta sitt hjärta och andra som lättar på plånboken. Ser med intresse fram emot fortsättningen på dessa "elektriskt laddade" anklagelser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0