Finns det möjligen piller mot denna cyniska ideologi?

Vilken lycka! Nu får vi möjligheten att köpa läkemedel vid i stort sett alla tider på dygnet. Utförsäljningen av delar av statliga Apoteksbolaget till fyra riskkapitalbolag kommer enligt auktionsutropare Odell och kumpanen Hägglund att innebära inte bara bättre tillgänglighet utan självklart även lägre priser eftersom det blir en konkurrensutsatt branch.

                                                
                                                  Ett billigare alternativ....

Verkligheten säger nåt annat, priset på de 28 vanligaste receptfria preparaten har redan nu ökat med 11% efter att man släppt "konkurrensen" fri vilket inte överraskar det minsta. Berätta för mig vilken annan avreglering som sänkt priserna så skall jag gladeligen ändra åsikt men jag är övertygad om att ingen kommer att höra av sig. 

Göran Hägglund (KD) höll hov vid en stor pressvisning igår då han inför en hänförd skara troende avtäckte skylten med ett av de privata bolagens namn över ingången till ett av de sålda apoteken i Stockholm. På frågan om han skulle köpa nånting för egen del så beslutade han sig för en ask med huvudvärkspiller samt näsdroppar. Kan tänka mig att han inte funderade så mycket på det höjda priset, det gäller ju ideologi då är priset av underordnad betydelse och ger nog inte nån våldsam huvudvärk hos denne leende månglare.

Att det enbart blir stora apotekskedjor som tar över har man sett till genom att ta ut en kostnad på 800 000 kronor för uppkoppling mot läkemedelsregistret vilket kan vara svårt att räkna hem för en mindre aktör. Hägglund, Odell och deras så kallade sakkunniga vet precis hur en slipsten skall dras så bilan blir tillräcklig vass för att avrätta eventuellt misshagliga. Men som sagt, det viktigaste är ju att vi kan handla medikamenter dygnet runt.

Det hör väl också till saken att de fyra stora riskkapitalbolag som pungat ut med 5,9 miljarder för att komma över  apoteken avser att sälja vidare då rätt tillfälle ges vilket naturligtvis blir då man anser att det går att sälja med god vinst. Realisationsalliansen skänker gärna bort sveriges tillgångar till privata intressen under parollen "staten skall inte äga företag". Bevare mig väl för denna ideologiskt vilsegångna men kapitalistiskt styrda överhet.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0