Lidköping, moralens högborg

Nu har lilla Lidköping med stormsteg sprungit förbi sveriges mest religiösa och moralstinna stad Jönköping. Har roat mig med att läsa arga och indignerade insändare som förfasat sig över de fantasirika och välskulpturerade snökreationer som åstakommits på olika ställen i sta´n. Vad som gjort moralpredikanterna så oerhört upprörda är några riktigt vackra snösnoppar placerade i rondeller och andra ställen. Mest indignation har väl den ståtliga pitten i Örslösarondellen åstadkommit, kanske mest beroende på att många av de religiöst rättrogna kållandsöborna passerar den vägen för att komma till centralorten.

                                        
              Det är upp till betraktaren att avgöra vad som är konst eller hur...?

Hur som helst, snön ställer till det på många olika sätt. Snökukar i rondellerna, Vägverket och kommunernas slappa eller obefintliga snöröjning, fastighetsägarnas ovilja att hålla trottoarna rena från is och snö och kraftbolagens oförmåga att hålla oss med elförsörjning.

Vintern är här, det enda som känns riktigt bra i sammanhanget är att vi bandyvänner numera har slutat bry oss om vädret, vi får chansen att se bandy under de allra bästa förhållanden oavsett vädergudarnas illvilja. Ja det enda bekymret skulle i så fall vara arenans kritiserade ljudanläggning då men detta lilla problem får vi ha överseende med tills vidare. Lördagens match mot Sirus behöver inte störas av varken snö, regn, kyla eller ljudproblem, bara att gå ut och ge oss en fin bandyupplevelse. "Heja Villa fristomö", som en av våra legendariska hejaklacksledare skulle sagt om han fått vara med i hallen. Han körde sina härliga och klassiska hejaramsor vilket var på "den gamla goda tiden", det vill säga innan klacken gått över till att ägna mesta energin åt att HATA motståndare och andra. 

Vi ses (och hörs) i evenemangshallen i morgon lördag klockan 17.00

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0