Reinfeldt gör tvärt emot det filosofiska budskapet

Kollar just på Fredrik Skavlan på svt1 och hans intervju med den belgiske författaren och filosofen Alain De Botton. På Skavlans fråga varför vi egentligen arbetar, om vi bortser från lönen, så svarar han att "ett jobb känns meningsfullt först när man vet att man gjort nånting som gör världen bättre".

Det första som slog mig var dagens svulstiga inlägg av Fredrik Reinfeldt i bland annat Aftonbladet där han slår sig för bröstet och talar om att Alliansens politik skapat ett rättvisare Sverige, ett Sverige där det äntligen lönar sig att arbeta. Om han med detta menar att världen blivit bättre låter jag vara osagt men jag fick den känslan och inbillar mig att han själv tror att han med sin orättvisa politik gör Sverige bättre och som den världsman han betraktar sig som även "gör världen bättre".

                                                     
                                                   Fredrik med guldbyxorna..... nere!
 

Av naturliga orsaker nämner han inte att Allian... moderaternas politik ökat klyftorna mellan den som har och den som inte har. En gigantisk överflyttning av samhällets gemensamma tillgångar till de som tidigare hade de största ekonomiska tillgångarna. Detta visar väl ganska tydligt att rättvisa för denne sluge politiker inget har att göra med vad många av oss andra kallar för rättvisa. Alltså att alla skall behandlas efter sina förutsättningar, att vi skall ge alla möjligheten att känna att man kan bidra till att "göra världen bättre" och inte riskera att bli betraktade som paria i samhället om man av en eller annan orsak inte har ett arbete att gå till.

När man dessutom under kvällens nyhetsinslag får höra kristdemokraternas egen Messias Göran Hägglunds utläggning om sitt och partiets enastående engagemang för pensionärernas väl och ve så fick jag med språng rusa ut i köket. En Pepcid Duo tillsammans med ett glas vatten för att snabbt få bukt med hastigt påkomna sura uppstötningar var ett måste. Det bara vände sig i kistan innan medicinen gjorde nytta och det är bara att konstatera att det borde vara förbjudet att på bästa sändningstid visa sån erbarmlig förljugen smörja. Som om inte Hägglunds tal vore nog för att framkalla kräkreflexer så fick jag se våran egen lokale Messias Holger Gustavsson sitta med ett övertygat leende på läpparna och nicka instämmande åt partichefens floskler. Tyvärr lär vi väl få se och höra mer av detta dravel från KD:s likvaka i Jönköping i helgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0