Lata arbetare som bara dricker kaffe och röker

Ju närmare valet vi kommer desto mer trappas kriget om väljarna upp. Beroende på vilken undersökning man förväntas tro på så verkar det ändå som om det är jämnt mellan blocken. Partierna presenterar "sina fakta" och försöker smälla sina motståndare på fingrarna genom att ifrågasätta deras moral och ideologiska motiv.

För några dar sen fick de röd-gröna oväntad hjälp av centerns pressekreterare Jonas Pettersson som i ett eget hopsnickrat Youtube-klipp (klicka på länken nedan) varit ute med sin videokamera på bland annat byggarbetsplatser och konstaterade att "svenska bygg- och anläggningsjobbare inte gör nånting produktivt utan endast dricker kaffe och röker". Filmen visar bland annat en lastbilschaufför vid ett bygge som sitter i bilen och äter smörgås och dricker kaffe. Skulle nog vara välgörande för Jonas Pettersson att hänga med denne jobbare en dag och lära sig att hans bil i många fall fungerar både som arbetsplats, matsal och viloplats.

http://www.youtube.com/watch?v=IosrrFI85Wg    

Under sitt drygt fyra minuter långa inlägg försöker denne centerpajas få oss att tro att om vi bara kunde få lite mer "konkurrens utifrån" så skulle det bli helt andra förutsättningar, byggfacket skulle till och med förstå att det skulle gynna de svenska byggjobbarna, de skulle få bättre löner genom att de tvingas bli effektivare och bla, bla, bla....

Effekten av denne valarbetares utsvävningar kan väl knappast bli annat än en spark i skrevet på centerns trovärdighet. Att han saluför centerns innersta åsikter på detta tydliga sätt var väl inte riktigt vad partiet hade förväntat sig. Hetsen mot arbetarna skall självklart föras med lite mer sofistikerade och bedrägliga metoder. I sin iver att få Mauds gillande genom att liksom hon framställa sveriges arbetare som generellt lata och odugliga så trampade denne lille centerpartist in på en väg som normalt inte får användas då det är ljust.

Hoppas vi slipper liknande tarvligheter i fortsättningen, men tyvärr verkar det bli allt mer utbrett bland framförallt yngre politiska broilers. Skolade bessewissers som inte har den ringaste erfarenhet av den numera så omtalade "verkligheten" utan enbart är framavlade för att marknadsföra en ideologi, därav deras k(l)antiga framtoning.     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0