Flyttfåglarna lyfter - camparna packar ihop

Likadant varje år. Lika säkert som att fåglarna på ett givet tecken drar söderut lika klart är att säsongscamparna kryper ner i startblocken i augusti. Trots att sommarsäsongen på Filsbäck inte är slut förrän den 18 september så var det någon som plockade ner förtältet i helgen och det var alltså startskottet. Alla fejar och donar, river tält, plockar ner vindskydd och packar in möbler. Bilkärrorna med alla nödvändiga husvagnstillbehör fylls och campingen töms. I och med detta försvinner ju också det klassiska grilloset vilket känns nästan som ett slag i nacken. Grilldoften är trots allt en av de mest klassiska sommarsignalerna.


 
Det går ingen nöd på oss även om det börjar mörkna lite ute och löven börjar falla
      
Kvar blir vi som inte ger upp för att det mörknar på kvällarna. Visst kan det väl vara skönt att ta vara på sommaren som trots allt inte är helt bortsprungen, vi får med all säkerhet många fina dagar och kvällar även en bit in i september. En lite märklig iakttagelse är att det faktiskt är de campare som liksom vi passerat "bäst-före-datum", alltså pensionärer som är startsnabbast. Nästan samma fenomen som när det bjuds på gratismat i affären eller rean börjar.

Kanske var jag lite generaliserande där men men.... Hur som helst, vi sitter kvar i "orubbat bo" ett tag till, vi har det ganska bra faktiskt oavsett väder. Sen är det bara att krypa in i idet och försöka övervintra på bästa sätt. Nja, det kanske var att ta i men vintern är inte min favoritårstid även om bandyn regerar under denna delen av året. Heja Villa fristomö.... som Lenhult sa´!      

Kommentarer
Postat av: Ing-Marie

Jaha, nu fattar jag! Vi ska spela och sjunga så det ryker om det, i avsaknad av grilloset får kvarliggarna lyssna på glada dragspelstoner.

2011-08-23 @ 13:42:48
Postat av: Ronson

Ja du Ing-Marie, det blev ett sjuhelsikes trevligt rep tack vare dig och Jörgen och inte minst vår lilla men entusiastiska "publik". Är fortfarande lyrisk över hur vi får till det, inspiration kallas det visst. Vi kör vidare, det är ju så jäkla kul!!

2011-08-23 @ 20:42:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0